Tips om ziekteverzuim te voorkomen
Het wordt kouder, de dagen worden korter en de zon laat zich minder vaak zien. Het griepseizoen ligt weer op de loer. Veel organisaties kampen tijdens de herfst- en wintermaanden met een hoog ziekteverzuim. Dat heeft natuurlijk een impact op je bedrijfsvoering. Daarom komen wij met een aantal handige tips om ziekteverzuim te voorkomen!
Wat te doen tegen ziekteverzuim?
Als werkgever kun je de uitval van werknemers beperken door de basisregels te blijven naleven en thuiswerken (nog steeds) mogelijk te maken. Maar je kan nog meer doen. Want ook hiervoor geldt: voorkomen is beter dan genezen.
Mensen die ziek zijn, zitten als het goed is thuis. Maar dat wil niet zeggen dat de kans op besmetting dan in één klap weg is. Want je kan anderen twee dagen vóórdat er ziekteverschijnselen optreden al besmetten. Dus voordat een collega doorheeft dat hij of zij ziek is, kunnen meerdere mensen worden aangestoken.
Blijf goed je handen wassen
We adviseren dan ook om goede handhygiëne na te leven en het nut hiervan te blijven benoemen. Goed je handen wassen en/of desinfecteren is een laagdrempelige, maar zeer effectieve manier om griep, corona en veel andere ziektes buiten de kantoordeuren te houden.
Gebruik een no touch-zeepdispenser
Maak gebruik van een no touch-zeepdispenser (die we overigens ook in wit-blauw hebben), zodat men de handen kan wassen met vloeibare zeep of foamzeep zonder dat daarvoor iets aangeraakt hoeft te worden. Weet je dit te combineren met een contactloze sensorkraan dan is dat helemaal fijn!
Zet een desinfectiezuil neer
Nog zo’n laagdrempelige en effectieve manier om de basishygiëne hoog te houden is het neerzetten van een handdesinfectiezuil. De grote zuil zet je bij de ingang neer zodat mensen ‘m niet kunnen missen. De kleine variant past perfect op een tafel, bureau of balie. Of je nu een grote of een kleine handdesinfectiezuil installeert, beide komen met een handig opvangbankje en zijn voorzien van een no touch-dispenser, waardoor ook hier aanraking niet nodig is.
Pas dieptereiniging toe
We mogen aannemen dat jouw toiletruimte met regelmaat goed wordt schoongemaakt. Maar je hebt goed schoonmaken en je hebt grondig schoonmaken. Dat laatste kan met dieptereiniging. Hierbij worden ook de moeilijk toegankelijke plekken meegenomen, zoals onder de rand van de toiletpot.
Dieptereiniging door TOPP bestaat niet alleen uit het grondig schoonmaken van jouw sanitair, we brengen ook een bacteriedodende coating aan. Dit verbetert de hygiëne zichtbaar voor wel zeven dagen, want door de coating kunnen bacteriën en kalk zich zo lang niet hechten aan je sanitair.
Hou de kantoorruimte schoon
Waar gewerkt wordt, daar wordt geleefd. En het is dus heel belangrijk om de werkruimte schoon te maken én te houden. Een goede hygiëne leidt namelijk tot een beter imago, meer omzet en tevreden medewerkers. Zorg dus niet alleen voor een regelmatige schoonmaak van de bureaus, maar werk er met je werknemers ook naartoe dat iedereen zijn of haar eigen werkplek schoon achterlaat aan het eind van de dag. Leeg ook regelmatig de prullenbakken, om te voorkomen dat ze ongedierte aantrekken of nare luchtjes verspreiden.
Al met al zijn het vrij simpele, maar zeer efficiënte maatregelen die je kan treffen om het ziekteverzuim zoveel mogelijk te beperken. Meer weten? Vraag een gratis adviesgesprek aan en ontdek de mogelijkheden.